Adapatability Renovation Preservation
photo © Trista

TONGDAO TAIPINGYAN DONG MINORITY HOMESTAY VILLAGE CONSTRUCTION

  • The project is located in the area of Qinhuangwei Village, Wanfo Mountain, Wuzhai Scenic Area, Huaihua City, Hunan Province. The plot is irregular, with a length of about 1000m, a width of about 650m, and a land area of about 320 acres.

    The overall planning of the channel Taipingyan Village B&B construction project is based on the balance between traditional building protection, emphasis on natural landscape and new forms of contemporary landscape architecture.

    The overall planning uses the combination of architectural form and volume, and the principle of linear floating theory to carry out organic arrangement. It mainly adopts four kinds of mechanism combinations: linear, enclosed, curved and courtyard layout. Meet the functions and aesthetic needs of the scenic tourism comprehensive service.

    The high-tech residential unit Earthhouse is launched in the existing natural conditions, taking into account the most abundant sunshine, and let each “Earth Warehouse” get the most beautiful natural landscape. All Earthhouses are concentrated on one side of the valley.

           The main entrance is located on the east side of the site, connecting the main roads of the scenic spot. The ecological parking lot and the outdoor parent-child park form a functional group on both sides of the main entrance. The main entrance building is located between two pedestrian lane, separating the flow of people and the traffic. The secondary entrance in the southwest can directly enter the Jiangjun Mountain Scenic Area. The building group is divided into mountain group, wetland group, forest group and village group. Each functional group scene is bounded by an intermediate river channel. The northern mountain and woodland group is mainly composed of natural features. The southern shore wetland and woodland group mainly show the ecological equipment, forming a unique pattern of natural and scientific north and south. The north and south sides are connected by rivers and dams, taking into account the traffic demand of pedestrians and dealers, and naturally blending the functions of the two sides with the experience of the pastoral landscape.

  • Location : Hunan, China

    Type : Planning,Landscape,Municipal Facilities

    Year : 2017-2019

    Site Area: 320 acre

    Construction Area :  21,000sqm

    Earthhouse 198

    Lead Architect:Li Guojin

    Design Team:Zhou Ying,Paolo Gaeta,Chen Changyou,
                             Li Zhaocai,Yang Yibo,Cai Mengyun

    Client:Hunan Channel New Scene Culture Tourism Co., Ltd.

    Earthhouse Product Design: Hunan Earthhouse Technology Co., Ltd.

photo ©

JIANCHANG ANCIENT CITY PRESERVATION & IMPROVEMENT PLANNING

  • The project site includes the historical and cultural block of Jianchang Ancient City, 160m from south Street to Datongmen,  Zuoying Lane, Jiyang Lane and the south section of Sigou Dam Xiadashuigou to the Ancient wall area. And 126m in the east section of Andingmen Fu Street in the east and 100m in the north. The total area of the land is 100.82 acres.


    The node of the linear cultural heritage of Jianchang Ancient City highlights the integrity and relevance of time and space. Restore the characteristics of the Jianchang ancient city and protect the original authenticity of the ancient city, pay attention to the pattern of ancient city and architectural features, highlighting the three characteristics of ritual culture, military defense and silk road trade, focusing on restoring defense system, street road system, religious point system And the celebrity compound and the former residence system four systems.


    The first phase of Yongquan Street is characterized by ancient wells, shadow walls and ancient dwellings. It focuses on commercial tourism services and cultural performances. The line is formed by the Ancient wall and the roadway. The Ancient gates, ancient dwellings, ancient temples, and ancient wells form nodes, combining cultural heritage with historical memory to form a “Jianchang ancient city cultural memory line” with a combination of heritage and non-legacy.


    Combine the restoration of Jianchang Ancient City with the construction of the museum to form an open museum system of the ancient city, and hold various exhibitions and other cultural activities. Attract domestic and foreign cultural and artistic talents, jointly build public art, and create a "public art city."


    Create an "Internet +" technology digital ancient city, build a "smart city" around Xichang, introduce a large number of Internet and related intelligent technologies in the city management and facilities of the ancient city, and create public information inquiry, wireless WIFI, nighttime ancient city holographic panoramic drama, etc. Both tourists and local residents have benefited a lot. The construction of “Jianchang Ancient City Time Tunnel” will use multimedia three-dimensional scenes, vivid dubbing, realistic scent and costumes to explain the changes, military, commerce and life of the ancient dynasty Jianchang ancient city.

  • Location : Sichuan, China

    Type : Planning, Landscape, Architecture

    Year : 2018-2019

    Site Area: 100.82 acre

    Construction Area :  59,510sqm

    Lead Architect:Li Guojin,Rosario Piccitto, Francesco Pinton

    Design Team: Xie Yacong, Cai Mengyun,Chen Changyou

    Client:Xichang Qiongdu Cultural Tourism Investment Co., Ltd.

    Design Institute: Sino-foreign Jianhua Engineering Technology Group Co., Ltd.

photo ©

Shigatze Historical City Preservation Project

  • Shigatse, Tibetan word for "manor of the fertile soil," is one of the three famous historical and cultural city in Tibet. Project site is located in the south foothill of the Tashilhunpo Monastery and the Mt. Dzong in Shigatse, Dzong were at the top of the mountain, plots has a slope from south to north. The overall planning area is divided into two plots, the protection control area and the construction control area. Project design focused on protecting Tibetan culture and heritage, enhancing the overall image of the city, and realizing the tourism industry upgrading.

    Protection of historical and cultural city will focus on combination of urban renovation and local residents' development. People-oriented, regard the human development as an important part of project planning. Not simple demolition relocation, but allow local residents to participate in the project construction and operation. Local residents' way of life, state and habits retained, urban development projects and investment income will remain on this ground; This is the main emphasis of cultural protection of the project.

    Planning make full use of Tibetan settlements constitution and architectural elements. Using environment and climate research, the mechanism of urban context, human Settlement, architectural spatial scale, building materials and other factors to make integrated design.

  • Location : Shigatse, China

    Type : Planning, Landscape, Architecture

    Year : 2013-2014

    Site Area: 90.000 sqm

    Construction Area :  22,600sqm
    Lead Architect:Li Guojin,Rosario Piccitto, Francesco Pinton

    Design Team:  Francesco Polo Quaranta, Michele-Maddaluno, Luca-tacchetto, Luca Recchioni, Lavinia Ripepi

    Client:Tibet Shigatse  Hemei Jiangluokangsha Culture Industry Development Co., Ltd.

photo ©

CHENGDU EAST LAKE CONTEMPORARY URBAN ART COMMUNITY

  • The USUNHOME THEATER is located at the north side of Donghu Park, South Second Ring Road, Chengdu, Sichuan Province.

    In 2018, the USUNHOME Group decided to upgrade the existing building to the "Stolen Heart immersion theater", which will bring a better user experience.

    Formerly known as the Fourth City Garden Restaurant, the site covers an area of about 1,800 square meters and has four floors with a total construction area of 8,600 square meters. The whole building is divided into four parts. The square part of the building first floor is a commercial and theater lobby. The rectangular part of the first floor and the second to third floors of the building are immersed theaters. The whole forth floors are offices. Considering the cost-effectiveness, the land reform will maintain the original pattern, and replace the old buildings, update the old building facades, indoor spaces and external landscape environment, and comprehensively enhance its use value. In addition, to make full use of the space to transform the roof into a roof top garden bar. The west side of the building is combined with topography and fire fighting pools to form a semi-underground commercial plaza.

    The goal of the transformation is a high-quality cultural venue that can accommodate different functions efficiently and flexibly, blending theaters with other cultural events, revolutionizing the perception of urban theaters, and making the theater vibrant throughout the day and night. Through this project, we will unveil a new chapter, create an innovative and contemporary meeting, and bring high-quality immersive performances to the audience, so that they can enjoy the time outside the drama in the spacious public space.

    The renovation area is 8,600 square meters, the first floor is 4.5 meters high, the second floor is 6 meters high, and the third and fourth floors are 5.5 meters high. The façade is made of aluminum and glass curtain wall to form a ribbon package, which is combined with LED light strips to further enhance the vertical design. The color enhances the landmarks of the building with warm red and orange. From a technical point of view, the standard façade curtain wall interface standard module can be prefabricated at the factory and installed on site to meet the requirements of saving construction time and controlling effects, the equipment are all opened on the aluminum plate and the louvers are hidden. Air conditioning hosts are placed in the roof unit.

    The entrance lobby adds a signature awning to the landscape based on the original structure. The awning and diagonal bracing with the entrance sign are eye-catching. The interior design of the lobby has an industrial style and a sense of city, with immersive drama to create a foreground space for the drama. The theater part is bare top, combined with the drama view, the steel frame and the lightweight partition wall are required to make changes with the repertoire. The roof is decorated with a green wall facing the equipment room and the façade of the bar operation room, and the public space, the aisle and the outer pendulum area are divided. Part of the semi-underground building of the fire pool is extended to the façade style and designed to be turf roof to create a holistic and unique landscape.

  • Location : Sichuan, China
    Year : 2018-2019
    Site Area: 1.800sqm
    Construction Area :  8.600sqm
    Type: Commercial & Theater & Office
    Service: Building Renovation, Structural Reinforcement, Interior, Façade
    Lead Architect:Li Guojin,Rosario Piccitto, Marco Bisenzi
    Design Team: Tu Liqiang, Fang Hui, Tang Qian, Li Zhaocai, Li Yin, Lin Meng, Cai Mengyun, Wang Yahua, Cui Zhiyuan, Tong Lina
    Client:Sichuan Hezhiyin Culture Communication Co., Ltd.

photo ©

HOTEL DES BAINS

  • The historical Grand Hotel Des Bains of the Venice Lido has been completely renewed.

    A new layout for the common areas at ground floor has been studied for the new hotel management in order to avoid the complexity of the building services. New bar design and catering area, new reception and cigar bar have been designed in accordance to the historical background of the building.

    New layout and design have been provided also for the entire basement area with SPA and wellness centre, for the kids area, the public restrooms and reception, the new hotel kitchen.

  • Location : Venice, Italy
    Type : Renovation, Interior
    Year : 2012
    Building area : 8.000sqm
    Lead Architect : Rosario Picciotto
    Design Team : Luciana Bassan, Filippo Maragotto

photo © Trista

Usunhome Art Museum

  • The project transformation includes six single buildings and their interior decoration: Creative Master Fashion Workshop, Domain Art Fashion Industry Management Operation Center, Creative T Stage, Fashion Art Salon, Creative Master Gallery.

    After the completion of the Future Art Museum, it will be open to the public. It is expected that there will be a large demand for audience traffic and exhibition content. In view of the fact that the original building use function and the function of the art gallery have completely changed and the existing bridge body has been in disrepair, it is necessary to carry out reinforcement work to avoid major safety accidents. In order to meet the needs of the future development of the cultural industry, it is recommended to transform the space under the bridge into an art gallery to facilitate the visitors to visit, to create a beautiful courtyard landscape, a quiet and relaxed environment.

    Renovation and decoration projects retain existing furniture and walls to the greatest extent, and use internal transformation to reintegrate internal functional relationships and meet different usage and streamline requirements. The design has established a clear open space and art gallery management operation research office space. With an excellent view of the landscape and elegant and comfortable decoration, it creates an elegant display space and a relaxing environment. The courtyard view doubles as an outdoor exhibition area.

  • Location: Chengdu, Sichuan, China
    Year: 2015

    Site area: 20,000sqm
    Type: Art Gallery & Business & Office
    Service: Renovation, Structural Reinforcement, Interior, Lighting
    Lead Architect: Li Guojin, MarcoBisenzi, Francesco Pinton
    Design Team: Luca Tacchetto, Wu Shunhua, Cai Mengyun
    Client : USUNHOME Group

photo ©

Non-legacy cultural park BOUTIQUE APARTMENT

  • Location: Lhasa, Tibet, China
    Type: Planning, Construction
    Year: 2019
    Site area : 20.000 sqm
    Lead Architect: Li Guojin, Rosario Piccitto, Francesco Pinton
    Design team: Francesco-Polo-Quaranta, Lavinia Ripepi, Michele Maddaluno, Luca-tacchetto, Luca Recchioni, Caimengyun
    Client: Lhasa HEMEI Budala Cultural and Creative Industry Development Co., Ltd.
    Design Institute : Tibet Jietu Engineering Consulting Co., Ltd.

photo © Trista

TOP PRIVATE HOUSE

  • The project will build a new private clubhouse on the same floor, with the vertical traffic volume of stairs and elevators centered. The clubhouse is separated from west to east. The central area includes public spaces and a private area. The central unit serves as a service personnel and a traffic diversion area. An axis separates public and private areas, and has the functions of transitioning, connecting, and serving private areas.

    The core feature of the project is the ability to display the company's art collection in a sequence of styles, up to the southernmost end of the glass curtain wall. The ideal display system creates a gallery atmosphere through the display wall, which can be used to display new art works in the future.

    The private living space can be changed into a dining room and a private study by moving the wall, allowing a single open space with multiple viewpoints and functions, and reaching the spa corridor through a small meditation space. To the north is the master's living room, bedroom, walk-in dressing room, bathroom with double sink, bath, shower and private toilet. Private spa room with massage room, guest bath, mini pool and cabin with a bed.

    The central area is a service room, including an integrated large restaurant that can directly serve local dishes, guest toilets, laundry, service rooms and operation control rooms. The room reception area has two suites, each with a living room, bedroom, dressing room and bathroom.

  • Location: Chengdu, Sichuan, China
    Year: 2018
    Site area: 1,150sqm
    Type: Clubhouse
    Service: Structural Reinforcement, Interior, Furniture design
    Lead Architect: Li Guojin, Rosario Picciotto, Francesco Pinton
    Design team: Tu Liqiang, Francesco-Polo-Quaranta, Wu Shunhua, Zhou Wei, Michele-Maddaluno, Luca-tacchetto, Luca Recchioni, Lavinia Ripepi, Cai Mengyun

    Client: Usunhome Group

photo ©

BIOCASA 82 PLATINUM LEED BUILDING

  • Sustainability is a guideline for a single family home in an area of high landscape value.
    The transformation of the rural environment determines the need to find new guidelines for the establishment of a balance between independent residential building design, technological innovation and environmental friendliness, wood structure, insulated enclosure, air tightness, use of natural materials and biocompatible materials, minimal The use of energy and water, the use of alternative energy sources to meet construction and construction, and sustainable management of the construction process. The Green Building Committee of the pilot project received domestic LEED certification.
  • Location: Treviso, Italy
    Year: 2012
    Site area: 600sqm
    Type: Residential
    Service: Architecture, Interior, Energy Efficient design
    Lead Architect : Rosario Picciotto

© Copyright 2008-2019 | ARPL Architects | All Rights Reserved Powered by Sart.cc