Adapatability Renovation Preservation
Information

Poly Center 28F Office

Type: INTERIOR
Status: FINISH
Years: 2015
Size: 2.050 sqm
Primary architects: Li Guojin, Rosario Picciotto, Francesco Pinton, Tu Liqiang, Francesco Polo Quaranta, Luca Tacchetto, Cai Mengyun, Wu Shunhua,
More

New Usunhome's offices are placed at the 28F floor of Poly Center in Chengdu and occupy 2050Sqm. Existing floor layout allocate in the core all vertical system and services kept in Our proposal. Il Existing corridor around the core will be demolish with a brand new horizontal circulation for the offices. Spaces are defined by a structural glazed façade for all building boundaries. Structural elements as the core and concrete pilasters are included in Our interior proposal.


Offices function are split in three areas:

Public and meeting areas

Operational areas for the Usunhome personnel

Directional areas for president and high management

The two different entrance allows to keep separate flux and guarantee VIP movements.

Public areas are composed by reception and waiting area, one room for drivers and 100 people conference room. Those areas are defined by fluid design with no orthogonal sign and sloping vertical surfaces. Therefore spaces are cozy and on the same time wide. Light goes in sloping sign to empathize the non orthogonal language. The same for the custom made furniture. Main materials are White marble drawing lines moquette , glass and bare concrete.

Operational areas consist in an open space for 65 working position, manager and senior manager places. Usunhome is an important society that require modern and efficient working spaces for his people. The space is defined by the false ceiling sloping towards glazed façade carried out by pilasters either with a slope side.

Ceiling is defined by sloping planes and light lines giving dynamic perception to the space. Italian style working furniture allocate six working places with integrated light in separation panels, chairs are by Alias Design. Manager's offices are separated by glazed surfaces glowing with integrated light Walls are upholster with phono absorbent panels to improve acoustic.

Design has the same non orthogonal trend but using luxury materials: wood, leather, mirror finishing…. All furniture are chosen between top luxury Italian design company. Special furniture in marble with integrated lighting let some arts objects to be exposed.

A winery partition is connecting president and vice-president offices. Wine cell is in marble and glass, Palissandro wood on the wall and all sofa and sitting chairs are made by Minotti. The entry corridor with wood marble, and lights lines provide a warm welcome to the guests.